Islamski magazin

Kunut dova – arapski, transkripcija, prijevod

Kunut dova – arapski tekst

Kunut dova – transkripcija

ALLAMUME INNA NESTA¨INUKE, VE NESTAGFIRUKE, VE NU’MINU BIKE, VE NETAVEKKELU ALEJKE,

VE NUSNI ALEJKEL – HAJRE, VE NEŠKURUKE VE LA NEKFURUKE, VE NAHLE’U VE NETRUKE MEN JEFDŽURUKE.

ALLAHUME, IJJAKE NA’BUDU, VE LEKE NUSALLI, VE NESDŽUDU, VE ILEJKE NES’A VE NAHFIDU, VE NERDŽU RAHMETEKE VE NAHŠA AZABEK;

INNE AZABEKA  BIL-KUFFARI  MULHIK.

Preporučeno čitanje:

Kunut dova – prijevod i značenje

O Allahu molimo se za Tvoju pomoć i Tvoju zaštitu i vjerujemo u Tebe i uzdamo se uTebe i hvalimo te kako najbolje znamo .Zahvaljujemo Ti i nismo nevjerni prema tebi i odričemo se i napuštamo one koji se Tebi ne pokoravaju. O Allahu, samo Tebi služimo,samo Tebi se molimo, samo kod tebe utočište tražimo i stojimo ti na raspolaganju inadamo se Tvojoj milosti a plašimo se Tvoje srdžbe, zaista će Tvoja srdžba snaći nevjernike.

Kunut dova – vrijednosti i kad se uči

Kunut dova je dova koja se uči na kraju Vitr namaza i ona je sunnet. Vitr-namaz obično se klanja odmah poslije jacijskog sun-sunneta, iako ga je, po mogućnosti, bolje klanjati kasnije, iza pola noći. Ovaj namaz ima neparan broj rekata, a kod nas je uobičajeno da se klanja 3 rekata. Prva dva rekata klanjaju se kao i jacijski sun-sunnet. Na prvom sjedenju uči se Ettehijjatu, u kojem se izgovara šehadet, a onda se ustane na treći rekat, na kojem se uči Bismilla, Fatiha i jedna sura. Zatim se podignu ruke i izgovori se tekbir – Allāhu ekber, te se prouči Kunut-dova.

Veliko snizenje!

Oglasi

Oglasi